Asunnon voi myydä itse 

Koira

 Asunnon myynnissä säästää huomattavan summan kiinteistövälittäjän palkkiota (myyntihinnasta n. 2.5-4%) ja muista kuluista. Kun myydään itse asunto, silloin täytyy ottaa selville niistä asioista ja asiakirjoista, jotka asunnon myymiseen liittyy. Nämä eivät ole vaikeita asioita, täytyy ensin ottaa selville muutamia asioita.

Asuntoa esiteltäessä kiinnostuneille ostaja ehdokkaille pitää asunnon olla myyvän näköinen (ja siisti). Kaikki esitteet ja myynti-ilmoituksissa käytetyt valokuvat oltava hyviä ja laadukkaita, että saat ostajia kotiisi myyntiesittelyyn.

 Kun päättää asunnon myydä itse, täytyy ensin ottaa selville muutamia asioita. Koska yleensä myytävä asunto on kerrostalo, rivitalo, paritalo tai jokin muu asunto-osake, tarvitaan tämän myymiseen osakekirjat. Nämä osakekirjat voivat olla pankin säilytyksessä. Lisäksi tarvitaan isännöitsijältä saatavat tuoreet asiapaperit (laissa kerrotaan kuinka vanhat asiakirjat saavat olla): toimintakertomus, tase ja pohjapiirros, yhtiöjärjestys, tuloslaskelma ja tietenkin isännöitsijäntodistus. Jos myytävä asunto ei ole oma, sen myyntiin tarvitaan valtakirja ja mahdollisesti muita asiakirjoja. Lisäksi kannattaa harkita kuntotarkastuksen teettämistä, josta saatua raporttia voi käyttää myös myyntivalttina. Vähintään kosteiden tilojen mittaukset tulisi ennen kaupantekoa suorittaa.

Asunnon tärkein myyntiin vaikuttava selvittäminen on oikea pyyntihinta (pyydettävä hinta) asunnosta. Myös selailemalla omaa asuntoa vastaavien ja samalla alueella myytävien asuntojen hintoja pääsee selvittämään mitä omasta asunnosta voisi pyytää. Kannattaa muistaa, että ylihinnoittelu yleensä vieroittaa heti kättelyssä muuten potentiaaliset ostajaehdokkaat. Nämä eivät vaivaudu tulemaan asuntoesittelyyn ylihinnoittelun seurauksena.

Omaa asuntoa voi yrittää myydä laittamalla ilmoituksen paikalliseen sanomalehteen tai internetin asuntomyyntipalveluihin, ilmoitus kannattaa laittaa hyvän näkyvyyden ja markkinoinnin vuoksi myös EtsiPalveluita hakemistoon missä ilmoitus räätälöidään hakukoneille sopivaksi ilmaiseksi (yksityishenkilöt). Tiedämme miten asunnon myynti-ilmoituksesta saadaan mahdollisimman selkeä ja informatiivinen sekä perustiedot asunnosta esim. tietoa taloyhtiöstä ja remonteista, tietoa asumiskustannuksista, tietoa materiaaleista, varusteista ja lämmityksestä, hintatiedot, yhteystiedot ym.

Rekisteröidy täytä ilmoituksen tiedot (autamme täyttämisessä), asuntosi on myytävänä hakemistossa niin kauan kun asunto myydään (ellei muuten peruta myynti-ilmoitusta).

Ilmoita vapaamuotoisesti, kuitenkin niin että myyntikohteesta saa oikean käsityksen.

Tiedustele, info(at)etsipalveluita.com tai liity, lisää ilmoitus 

Huom! Markkinoimme kohdettasi monin eri tavoin! Yksityisenä voit ilmoitta kuluitta, teemme SEO ym. suoramarkkinointia, että saavuttaisit paljon ostajaehdokkaita.